מחזה ישראלי מקורי מאת יהושוע סובול
בעיצומה של מלחמת העולם השניה
מקבל האיכר האוסטרי פראנץ יגרשטטר
צו התייצבות לשרות מילואים פעיל בוורמאכט הגרמני.
מכיוון שהיה עד ראיה לחיסול המוני של ילדים חריגים ע"י
זרועות הביטחון של הרייך השלישי , הוא מסרב להתחייל וללבוש
את מדי הצבא הנאצי.
הוא נעצר מיד והועמד למשפט על סרוב לשרת בצבא בעת מלחמה.
במשפט טען שכאשר מדינה הופכת למדינה פושעת , חובתו
של האזרח לא לציית לחוקים , לתקנות ולפקודות שמוציא השלטון.
סרבן הגיוס האוסטרי נדון למוות והוצא להורג בכלא בברלין.
המחזה עד ראיה מפגיש את פראנץ עם שומר הכלא , רופאת הכלא , חבריו שמשרתים בניגוד אליו בוורמאכט , אהובת נעוריו , וכולם מנסים כל אחד בדרכו ונימוקיו לשכנע אותו להתפשר עם מצפונו ולהציל את חייו.
רק אשתו פרנקה שמבינה לרוחו נמנעת מלהפעיל לחץ ותומכת בהחלטתו להיות נאמן לערכיו ולפעול .
פרנץ יגרשטטר שהמחזה הנ"ל מבוסס על סיפור חייו היה אדם אמיתי
שחי בתקופת מלחמת העולם השניה והוא נמנה עם עוד 500 גרמנים שהוצאו להורג בגליוטינה לאחר שסרבו לשרת בצבא הנאצי.
המחזה עד ראיה מספר את סיפורו ההירואי והייחודי ושופך אור על רוח התקופה ואיש אמיץ אחד שחי לפי צו מצפונו נגד כל הסיכויים.
הצגות נוספות
אירוע ייחודי במינו שמבטיח ללכוד את דמיונכם ולצאת למסע סוער של מסתורין, תככים וטרנספורמציה. הצטרפו אלינו לחוויה שתשאיר אתכם על קצה המושב.
הסיפור של דנה אינו מיועד לבעלי לב חלש.
על סף הוויתור על החיים, היא הופכת לעדה בלתי צפויה לרצח שכנה, סגן ניצב אריה גרנות, מתחנת משטרת רמת השרון. רגע החושך הזה הופך למשואה של תקווה עבורה, ודוחף אותה לנצל את ההזדמנות לכתוב מחדש את סיפור חייה.
אל תחמיצו את ההזדמנות הזו להעמיק בסיפור של מתח והתחדשות. זה יותר מסתם אירוע; זהו שער לפרספקטיבה חדשה על החיים וההזדמנויות הבלתי צפויות שמגיעות ברגעים האפלים ביותר שלנו.
שחר סלוצקי ודניאל רוט, עו"ס להט"ב במנהל לשירותים חברתיים תל אביב ומנחים קבוצת "קשת הזהב":
————————————————————
"בשבת שחלפה צפיתי בהצגה "חפץ לב". הצגה של שלושה שחקנים על במה חשופה. במה עליה רהיט בודד, מיטה המשנה מיקומה לאור התפתחות העלילה. משחקם של שני הסטודנטים מפעים, והעלילה נוגעת ללב וכה רלבנטית. הצגה מרתקת, עשויה ביד אמן. לסיכום: מהרו לצפות בהצגת הפרינג' הקסומה. " נדב ענבר.
————————————————————
"… מחזה עוצמתי שמדבר בגובה העיניים. המחזה רלוונטי וחשוב לצפייה במיוחד בימים אלה כשקולות קיצוניים מנסים להחשיך את חייהם של הרבה נשים וגברים שרוצים לממש את זכותם הטבעית כבני אנוש ולחיות חיים מלאים ולא רק לשרוד. הצגה מצוינת תצביעו ברגלים!
נירה פרי, סלונה לביקורת מלאה לחץ כאן
————————————————————
*הגבלת גיל: מגיל 16 ומעלה בשל התבטאויות בוטות והתנהגות מינית על הבמה.
בתמיכת משרד התרבות
"אל תקרא לי פסטרמה"
דרמה קומית
שגיא סובל מפוסט טראומה משירותו הצבאי, מה שגורם לו להישאר בפיג'מה כל היום ולא לצאת מהבית. גם בתוך הבית הוא לא כל כך מצליח להתנהל. הוא מעשן הרבה ומוציא הרבה כסף על קנאביס. גלי (בת הזוג של שגיא) מנסה לג'נגל את כל ענייני הבית לבדה, היא היחידה שמפרנסת, מטפלת בסידורי הבית וכו'. כזוג הם חווים הרבה מאוד בעיות שנובעות בין היתר מקושי כלכלי כבד. ערב אחד הם יושבים עם דמות חיצונית שמבהירה להם שכל הבעיות הכלכליות האלו נובעות מהעובדה ששגיא לא מתפקד, כשהם נשארים לבד שגיא עדיין מסרב לקחת אחריות, מה שגורם לגלי לאסוף חפצים ולצאת מהבית. כששגיא מסכים לקחת את עצמו בידיים היא חוזרת והם מתחילים בתהליך הריפוי. הוא מתחיל לעבוד ולהיפגש עם פסיכולוגית ולשתף אותה בכל מה שעובר עליו. שגיא גם מתחיל להיפתח לכל מיני רעיונות ריפוי שגלי מציעה וסוף סוף רואה אותה ודואג גם לצרכיה. ההצגה מתקיימת בשני רבדים – שגיא מול גלי בביתם ושגיא מול חגית (הפסיכולוגית) אצלה בקליניקה. ההצגה עוברת בין כל הנקודות שעובר זוג שבו אחד הצדדים חי עם פוסט טראומה ונותנת הרבה תקווה ואופטימיות לעתיד עבור כל אחד שנמצא בתהליך הזה בעצמו.
המחזה מבוסס על חיי הזוגיות של היוצרים עצמם וכל הכנתה (חזרות ובניה וכן ההצגה הראשונה) התבצעה תוך כדי מלחמת חרבות ברזל. היא עלתה לראשונה במסגרת פסטיבל האזרח כאן של תיאטרון ניקו ניתאי.
ביקורות:
מעריב – המלצה מאת רותי קדוש (סעיף 5)
וכן….