סיפורים קטנים בגוען הוא מחזה דרמה טרגי
מאת בר מרדיקס אשר מעביר את הקהל מסע על-זמני מרתק ונוגע אשר מקהה את הקו הדק
שנע בין אסור ומותר בעזרת עיסוק בשאלות – מהו מוסר ומהו צדק?
מהי אהבה, מהי קנאה ומהי בגידה? מהם החיים ומהו המוות?
המחזה עולה בסגנון מיוחד ומקורי המתבסס על קריאה מבוימת
אך חוצה את גבולות הקריאה והתיאטרון ומציג ביצירתיות את המחזה, הדמויות הסיפורים
לרכישת ספר המחזה וצפייה בטריילר – לחץ כאן
כתיבה, בימוי והלחנת מוטיבים מוזיקליים: בר מרדיקס
בהשתתפות: אלן ווקר, דקל חייק, סימון ג'וזף, ענבר ונטורה, יוחאי שירי, נועם טל
פסנתרן: אוהד לוי
קריין: איציק זיאת
עיצוב תנועה: יהודה דרומי
עיצוב תאורה: ליאם שניצר
קרדיט תמונה: תמז
הצגות נוספות
המחזה מתרחש במקום השייך לכנסייה בבריטניה, ומתאר סדרת פגישות של סטודנט צעיר בשם ג'וד (השם מרמז ליהודה איש קריות) עם כומר. מטרת הפגישות היא המרת נטיותיו המיניות של ג'וד. הסיבה לכך היא, שאותו ג'וד נתפס על ידי אביו בעודו צופה בחומר פורנוגרפי, ואביו שלח אותו ל"טיפול" במסגרת הכנסייה. ג'וד, בחור דתי, עושה הכול כדי לרצות את אביו ולהיות 'אהוב' על ידי האלוהים. בעודו נמצא ב"טיפול", הוא מדמיין את מדריכו מהצופים ג'ושוע (השם מרמז לישו), שבו הוא מאוהב. ג'ושוע אינו יודע על כך. ג'וד חולם לחיות עם אהובו בזוגיות, ולגדל ילד במשותף.
שחר סלוצקי ודניאל רוט, עו"ס להט"ב במנהל לשירותים חברתיים תל אביב ומנחים קבוצת "קשת הזהב":
————————————————————
"בשבת שחלפה צפיתי בהצגה "חפץ לב". הצגה של שלושה שחקנים על במה חשופה. במה עליה רהיט בודד, מיטה המשנה מיקומה לאור התפתחות העלילה. משחקם של שני הסטודנטים מפעים, והעלילה נוגעת ללב וכה רלבנטית. הצגה מרתקת, עשויה ביד אמן. לסיכום: מהרו לצפות בהצגת הפרינג' הקסומה. " נדב ענבר.
————————————————————
"… מחזה עוצמתי שמדבר בגובה העיניים. המחזה רלוונטי וחשוב לצפייה במיוחד בימים אלה כשקולות קיצוניים מנסים להחשיך את חייהם של הרבה נשים וגברים שרוצים לממש את זכותם הטבעית כבני אנוש ולחיות חיים מלאים ולא רק לשרוד. הצגה מצוינת תצביעו ברגלים!
נירה פרי, סלונה לביקורת מלאה לחץ כאן
————————————————————
*הגבלת גיל: מגיל 16 ומעלה בשל התבטאויות בוטות והתנהגות מינית על הבמה.
בתמיכת משרד התרבות
אנסמבל תיאטרון הסימטה מציג:
הצגה "חדר משלה"
מחזה מקורי: רון ישועה
במאית, שותפה לכתיבה: עירית פרנק
עיצוב במה, אמנות רב תחומית: ואדים קשרסקי
מוזיקה: נדב רובינשטיין
תאורה: ואדים קשרסקי
צילום ועריכת וידאו: אבירם דוידוב
משחק: אירית סוקי, נעמה גרינשטיין
חדר משלה – אוטוביוגרפיה דמיונית היא דרמה דמיונית המבוססת על חייה של אחת הסופרות הפמיניסטיות החשובות ביותר בהיסטוריה – ווירג'יניה וולף. ההצגה "חדר משלה" עוקבת אחר השבועיים האחרונים בחייה של הסופרת רגע אחד לפני התאבדותה.
כמו בחייה האמיתיים של ווירג'יניה- כך גם באוטוביוגרפיה הדמיונית אנחנו עוסקים בשאלות שבהן עסקה ווירג'יניה במציאות: מעמדה של האישה בחברה, סוגיות מגדר ובמאבקה נגד המלחמות באשר הן ובמאבק במחלה הדו קוטבית שלה.
באוטוביוגרפיה הדמיונית הזאת אנחנו מעיזים לגעת בחיים שהייתה רוצה ווירג'יניה שיהיו לה ושאינה יכלה לממש במציאות בשל מגבלות התקופה. ההצגה "חדר משלה" – היא הצצה דמיונית לחיים שהיו יכולים להיות בשילוב עם החיים שהיו לסופרת הנודעת.
מתוך המחזה: " וירג׳יניה : אז הפלגתי בדמיוני לשנת 2025 ודמיינתי שביום אביבי אחד מנהלת תיאטרון פונה למחזאי ומבקשת ממנו לכתוב מחזה, ביוגרפיה דמיונית על הסופרת ווירג'יניה וולף. אני בספק רב שבעוד מאה שנים מישהו יזכור את השם שלי או יכירו ביצירות שלי שוודאי יישכחו מעל דפי ההיסטוריה כי מדוע שמישהו יתאמץ לזכור בכתביה של אישה? מה שעוד אני לא בטוחה בו כלל לאור ההיסטוריה העגומה של נשים, שיתכן שאישה תנהל תיאטרון. הרי תסכימו איתי שזאת לא עבודה בשביל אישה. נכון?"